Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 08:18
Κοίτα για έναν άνθρωπο που κινείται καθημερινά στο κέντρο 2 κλήσεις το χρόνο δε θα ήταν περίεργο.
Για σένα που είσαι μπαγλαμάς καν τες 7-8.
μην βρίζεις, δεν είναι ωραίο
και έχεις δίκιο και δεν έχεις δίκιο
είναι πολύ φλου το θέμα. Άμα το πιάσουμε από άποψη ότι αυτός που γκρινιάζει για τα "μικρά" έξοδα των άλλων, μπορεί να μην προσέχει τα δικά του "μεγάλα", έχεις δίκιο. Ο άλλος μπορεί να σου πει όμως, φίλε αυτά που λες εννοούνται, τα κάνω και γω και άλλα 10 παρόμοια, με αυτούς που δεν έχουν για τα στοιχειώδη ή δεν θα έχουν σε μια ανάγκη και γκρινιάζουν με το ένα χέρι καφέ και στο άλλο τσιγάρο; Άμα το πιάσουμε από την αφετηρία του ο καθένας τα κάνει ό,τι θέλει, πάλι έχεις δίκιο. Θα σου πει πάλι κάποιος με το τσιγάρο δεν κάνεις ότι θέλεις, μετά όταν θα θες κλινική στο νοσοκομείο, με τους φόρους μου σε πληρώνω, μετά ο άλλος μπορεί να κάνει 50 χρόνια υγιεινή ζωή και να πάει να χωθεί σε καμία χαράδρα για βόλτα και να τον ψάχνουν αεροπλάνα (που δεν έχω καταλάβει αν και πότε σου στέλνουν τον λογαριασμό κλπ). Εγώ λοιπόν λέω το εξής, δεν είναι από τα θέματα που καταλήγεις σε συμπέρασμα, μονο για κάθε άνθρωπο προσωποιημένα. Πολλά φαγητά όσο ακόμα υπήρχαν μαγειρεία αξιοπρεπή ήταν πιο οικολογικό και οικονομικό να πας να πάρεις μια μερίδα από διάφορα μαγειρευτά όντας εργένης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πολύς κόσμος δεν τρέφεται απέξω χωρίς λόγο, τρώγοντας και μαλακίες που φτιάχνονται με λίγη οργάνωση σε μισάωρα στο σπίτι και σε λάδια καλύτερα. Μετά, έχω φίλο που καπνίζει σαν φουγάρο και όλο γκρινιάζει για τα λεφτά που τελειώνουν νωρίς στον μήνα και τον δουλεύει άλλος φίλος που δεν ακούμπησε τσιγάρο ποτέ, ο οποίος σαν σύνολο μηνιαίο που χαλάει ο άλλος σε τσιγάρα, θα τα δώσει σε ένα μπραντς για την συμβία. Θα έρθει ένας τρίτος και θα τους πει φλώρους όλους μαζί και θα δώσει τα τετραπλάσια για μία βίζιτα. Δηλαδή αυτός θα είναι πιο οικονομος αν δεν πινει δεν καπνιζει και δεν τρώει τοστ με αυγά για σούπερ έξοδο;
και στο παράδειγμα σου σου λέω εγώ, πάρε μετρό για κέντρο, στριμώξου σαν σαρδέλα αντί να μποτιλιαριστείς και εξοικονομείς περισσότερα. Θα μου απαντήσεις ότι έτσι χάνεις ποιότητα ζωής. Μα μεγαλύτερη απώλεια ποιότητας ζωής από το τσιγάρο υπάρχει;
Απλώς στον καφέ και στην μάσα έξω το έχει παραγαμήσει ο κόσμος και χτυπάει άσχημα στο μάτι. Και είναι τραγικότατη η ποιότητα ή η προχειρότητα του αποτελέσματος στα 9/10, βασιζόμενοι και στην μόδα οκ αλλά και στους γρήγορους ρυθμούς/λίγο ύπνο.
Εγώ πρόσφατα έκοψα το ντελίβερι φαγητού

Τις προάλλες παίρνω πίτσα. Το μαγαζί απέχει 100 μέτρα από το σπίτι μου, τις σπάνιες φορές που θα πάρω απέξω πίτσα (4 φορές τον χρόνο), περνάω γυρίζοντας σπίτι και την παίρνω εγώ. Έτυχε μια φορά να βαριέμαι να κουνηθώ, παραγγέλνω από σπίτι, αλλά κατεβαίνω ως εξώπορτα κάτω, χωρίς να περιμένει καθόλου ο αλβανός ντελιβεράς. Έχει κάνει λοιπόν 2 δευτερόλεπτα κυριολεκτικά απόσταση με το μηχανάκι, δεν έχει κακό καιρό, έχω κατέβει δευτερόλεπτα αφού χτύπησε , κουνάω την κάρτα προς το Pos και μου λέει, τι να πατήσω εδώ, σοβαρά και αυστηρά, δείχνοντας την οθόνη του pos που λέει θα αφήσετε φιλοδώρημα ή όχι
foscilis
και ερωτώ ευθέως: πώς φτάσαμε αυτό το χάλι να θεωρείται φυσιολογικό;
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 08:28
Γενικώς η οικονομία είναι στα μεγάλα πράγματα. Εκεί πρέπει να αφιερώνεις χρόνο και προσπάθεια να βρεις το καλύτερο και το οικονομικότερο.
Βέβαια, αν βγαζεις 600 το μήνα πρέπει να κόψεις από παντού , αλλά δεν είσαι φτωχός γιατί είπιες καφέ από τα 4all.
Είσαι φτωχός γιατί βγάζεις 600.
η τελευταία πρόταση είναι πολύ σωστή. Πάρε πίσω το μπαγλαμάς, γιατί θα σου επιτεθώ με αγριότητα.
sure...
(γελώ)