Μια ψιλοειρωνιτσα την έχεις γενικά ότι αφορά τους Χριστιανούς. Και λέω τα ίδια λες και για τους Βουδιστές και ασάνες,μετεμψυχώσεις κτλ;tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:07δεν ενοχλούμε από κανέναν βρε Ναιδα...Fata_Morgana έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:03Μόνο οι Χριστιανοί σε ενοχλούν ή και τίποτα Βουδιστές;tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:00
δεν αντιλέγω και φαντάζομαι τη ανάγκη φοβερή οδηγεί κάποιον πιστό να πέσει κάτω και να σέρνεται για να τον βοηθησει η Παναγιά... φοβερό !
απλά αυτοί οι άνθρωποι με το να συρθουν ελπίζουν ότι θα εισακουστούν καλύτερα... αυτό λέω
εγώ πιστεύω ότι η Παναγιά και ένα φιλί να δώσεις στην εικονα της το ίδιο είναι... δεν χρειάζονται όλα αυτά τα παρατραβηγμένα
Γενικά, στα τέσσερα, έχουν γίνει αρκετά θαύματα.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- Fata_Morgana
Re: Γενικά, στα τέσσερα, έχουν γίνει αρκετά θαύματα.
Ώπα, δεν είναι τόσο απλο. Επειδή εγώ έχω δει προσηλυτιστές αρκετούς εδώ μέσα, όλα αυτά τα χρόνια,επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Δεν τίθεται θέμα μιας και μοναδικής αλήθειας για μένα. Τίθεται μια απλούστερη προσέγγιση που λέει πως ''το πρόβλημά μου, το λύνω με τη βοηθεια των γιατρών. Κατανοώ απόλυτα την εκάστοτε προσέγγιση στο θείο, αλλά θεωρώ πως αυτό που στην ουσία βοηθάει, ασχέτως πως μεταφράζεται στο τέλος, είναι η παρουσία της επιστήμης. Και τον γιατρό σου, θα τον πιάσεις απ'το πέτο και θα του πεις, ''βοήθα με'' και στην εκκλησία θα πας και θα σκύψεις παρακαλώντας. Ποιός θα σου δώσει όμως το παρακάτω; Την ίαση; Βάσει λογικής. Όχι πως το μεταφράζεις εσύ.Saturn έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:02Δεν βρίσκεις εξίσου λυπηρό να βγάζουν μένος σε πονεμένους ανθρώπους τα κατακάθια του διαδικτύου;Πασιφάη έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:53Λυπηρό θέαμα το σύρσιμο ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς πως πρέπει να ταπεινώνονται και να υποτάσσονται στο φόβο ή στην επιείκεια ενός θεανθρώπου που είναι δίκαιος ανάλογα με τις όποιες διαθέσεις του.
Η ύστατη προσέγγιση σε θέματα αρρώστειας είναι ξεκάθαρα υποκειμενική θέση. Προσωπικά θεωρώ πως οι γιατροί είναι αυτοί που μπορούν να βοηθησουν και να σε βγάλουν απ'το τέλμα. Το όποιο γαμημένο τέλμα.
Δεν πιστεύω σε θαύματα, δεν με νοιάζουν. Σέβομαι αυτούς που τα θεωρούν ''μεγαλούργημα''. Απλά το θεωρώ ανούσιο. Δεν με νοιάζει να πείσω, δεν με νοιάζει πλέον να σχολιάσω βαθειά, καμιά θεοσοφια.
Αυτό που δεν μπορώ είναι, το να θεωρείται δεδομένο σαν άπλετη αλήθεια, η θέση της χριστιανικής παρόλας. Όχι. Οτιδήποτε άλλο ειπωθεί, θα το ''ακούσω'', αλλά για μένα είναι ξεκάθαρα προσηλύτιση, η όποια εμμονή.
Γιατί αυτό είναι το θέμα του νήματος. Δεν είδα κανέναν προσηλυτισμό εδώ μέσα.
Απλα, καθένας καταθέτει τί έχει η ψυχή του. Και είδαμε τί κατέθεσε ο καθείς μας.
Είναι ΤΟΣΟ απλό.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Πάντως θα πω κάτι χωρίς να αντιφασκω
Σχετικά με κάτι τέτοιες οδυνηρές δοκιμασίες όπως το να ανεβαίνουν οι πιστοί τα σκαλοπάτια του ναού με τα γόνατα μπορεί η επίσημη εκκλησία να το απαγορεύει και να ζητά από τους πιστούς να μην το κάνουν
Ειναι το μόνο που μπορεί να γίνει
Σχετικά με κάτι τέτοιες οδυνηρές δοκιμασίες όπως το να ανεβαίνουν οι πιστοί τα σκαλοπάτια του ναού με τα γόνατα μπορεί η επίσημη εκκλησία να το απαγορεύει και να ζητά από τους πιστούς να μην το κάνουν
Ειναι το μόνο που μπορεί να γίνει
- tanipteros
λάθος κάνεις δεν ειρωνεύομαι την πίστη των άλλωνFata_Morgana έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:13Μια ψιλοειρωνιτσα την έχεις γενικά ότι αφορά τους Χριστιανούς. Και λέω τα ίδια λες και για τους Βουδιστές και ασάνες,μετεμψυχώσεις κτλ;tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:07δεν ενοχλούμε από κανέναν βρε Ναιδα...
απλά αυτοί οι άνθρωποι με το να συρθουν ελπίζουν ότι θα εισακουστούν καλύτερα... αυτό λέω
εγώ πιστεύω ότι η Παναγιά και ένα φιλί να δώσεις στην εικονα της το ίδιο είναι... δεν χρειάζονται όλα αυτά τα παρατραβηγμένα
και οι Βουδδιστές πέφτουν χάμο μάλιστα ξαπλώνουν μπρούμητα αλλά όχι για να τους λυπηθεί ο Βούδας
εγώ απλά στο σύρσιμο των Χριστιανών βλέπω σημάδια υποταγής και λύπησης ... κάνοντας αυτό νομίζουν ότι θα ελκύσουν αγάπη ... είναι το κόνσεπτ "δείτε πόσο υποφέρω, δείτε πόσο υποτάσομαι, θέλω αγάπη"...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Αυτά που προσπαθείς να αναλύσεις είναι άσχετα με αυτά που πραγματεύεται το νήμα, με τον τρόπο που το κάνει και την ανάλογη συμμετοχή.Πασιφάη έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:15Ώπα, δεν είναι τόσο απλο. Επειδή εγώ έχω δει προσηλυτιστές αρκετούς εδώ μέσα, όλα αυτά τα χρόνια,επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Δεν τίθεται θέμα μιας και μοναδικής αλήθειας για μένα. Τίθεται μια απλούστερη προσέγγιση που λέει πως ''το πρόβλημά μου, το λύνω με τη βοηθεια των γιατρών. Κατανοώ απόλυτα την εκάστοτε προσέγγιση στο θείο, αλλά θεωρώ πως αυτό που στην ουσία βοηθάει, ασχέτως πως μεταφράζεται στο τέλος, είναι η παρουσία της επιστήμης. Και τον γιατρό σου, θα τον πιάσεις απ'το πέτο και θα του πεις, ''βοήθα με'' και στην εκκλησία θα πας και θα σκύψεις παρακαλώντας. Ποιός θα σου δώσει όμως το παρακάτω; Την ίαση; Βάσει λογικής. Όχι πως το μεταφράζεις εσύ.Saturn έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:02Δεν βρίσκεις εξίσου λυπηρό να βγάζουν μένος σε πονεμένους ανθρώπους τα κατακάθια του διαδικτύου;Πασιφάη έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:53Λυπηρό θέαμα το σύρσιμο ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς πως πρέπει να ταπεινώνονται και να υποτάσσονται στο φόβο ή στην επιείκεια ενός θεανθρώπου που είναι δίκαιος ανάλογα με τις όποιες διαθέσεις του.
Η ύστατη προσέγγιση σε θέματα αρρώστειας είναι ξεκάθαρα υποκειμενική θέση. Προσωπικά θεωρώ πως οι γιατροί είναι αυτοί που μπορούν να βοηθησουν και να σε βγάλουν απ'το τέλμα. Το όποιο γαμημένο τέλμα.
Δεν πιστεύω σε θαύματα, δεν με νοιάζουν. Σέβομαι αυτούς που τα θεωρούν ''μεγαλούργημα''. Απλά το θεωρώ ανούσιο. Δεν με νοιάζει να πείσω, δεν με νοιάζει πλέον να σχολιάσω βαθειά, καμιά θεοσοφια.
Αυτό που δεν μπορώ είναι, το να θεωρείται δεδομένο σαν άπλετη αλήθεια, η θέση της χριστιανικής παρόλας. Όχι. Οτιδήποτε άλλο ειπωθεί, θα το ''ακούσω'', αλλά για μένα είναι ξεκάθαρα προσηλύτιση, η όποια εμμονή.
Απλα, καθένας καταθέτει τί έχει η ψυχή του. Και είδαμε τί κατέθεσε ο καθείς μας.
Είναι ΤΟΣΟ απλό.
Απορώ που δεν το βλέπεις αλλα οκ

δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Ας πάρει λοιπόν θέση η επίσημη εκκλησία για αυτό το θέμα και ας ζητήσει στους χριστιανούς ναούς να μην γίνονται τέτοιοι εξευτελιστικοι για τους πιστούς τρόποι λατρείας
Σε λίγο θα ζητάνε και από τον Χριστό να μην Σταυρώνεται! 
τί να πω, να μην πω οτι είστε γελοίοι;

τί να πω, να μην πω οτι είστε γελοίοι;

δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
- tanipteros
η πράξη από μόνη της είναι φοβερή
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...

Το νήμα πραγματεύεται την υποταγή στο θείο. Κι εγώ απαντάω πάνω σ'αυτό. Και το θεωρώ λάθος σαν προσέγγιση. Και το ξέρεις.Saturn έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:20Αυτά που προσπαθείς να αναλύσεις είναι άσχετα με αυτά που πραγματεύεται το νήμα, με τον τρόπο που το κάνει και την ανάλογη συμμετοχή.Πασιφάη έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:15Ώπα, δεν είναι τόσο απλο. Επειδή εγώ έχω δει προσηλυτιστές αρκετούς εδώ μέσα, όλα αυτά τα χρόνια,επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Δεν τίθεται θέμα μιας και μοναδικής αλήθειας για μένα. Τίθεται μια απλούστερη προσέγγιση που λέει πως ''το πρόβλημά μου, το λύνω με τη βοηθεια των γιατρών. Κατανοώ απόλυτα την εκάστοτε προσέγγιση στο θείο, αλλά θεωρώ πως αυτό που στην ουσία βοηθάει, ασχέτως πως μεταφράζεται στο τέλος, είναι η παρουσία της επιστήμης. Και τον γιατρό σου, θα τον πιάσεις απ'το πέτο και θα του πεις, ''βοήθα με'' και στην εκκλησία θα πας και θα σκύψεις παρακαλώντας. Ποιός θα σου δώσει όμως το παρακάτω; Την ίαση; Βάσει λογικής. Όχι πως το μεταφράζεις εσύ.Saturn έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:02
Δεν βρίσκεις εξίσου λυπηρό να βγάζουν μένος σε πονεμένους ανθρώπους τα κατακάθια του διαδικτύου;
Είναι ΤΟΣΟ απλό.
Απορώ που δεν το βλέπεις αλλα οκ
Η επιλογή στις εκάστοτε απόψεις, αφορά τον εκάστοτε χρήστη.
Βλέπω πολλά σε διάφορα νήματα και ειλικρινά θέλω να σπάσω την οθόνη. Αλλά δεν το κάνω θέμα περαιτέρω.
Να είμαστε καλά μωρέ φιλενάδα, με υγεία.

''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Την διαπόμπευση και του θείου και των πονεμένων πιστών πραγματεύεται
Θεωρώ πως δεν το βλέπει μόνο όποιος τρέφει ιδιαίτερη εμπάθεια προς ο,τιδήποτε χριστιανικό.
Καλά να είμαστε, ναι, πρωτίστως στην ψυχή μας!
Θεωρώ πως δεν το βλέπει μόνο όποιος τρέφει ιδιαίτερη εμπάθεια προς ο,τιδήποτε χριστιανικό.
Καλά να είμαστε, ναι, πρωτίστως στην ψυχή μας!

Αλλά τι;tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:19και οι Βουδδιστές πέφτουν χάμο μάλιστα ξαπλώνουν μπρούμητα αλλά όχι για να τους λυπηθεί ο Βούδας
- Fata_Morgana
Ναι; γιατί προσκυνάνε οι βουδιστέ όπως είπες και εσύ; γιατί προσφέρουν αγαθά και λουλουδια στο άγαλμα του Βούδα; γιατί έχουν άγαλματα και αγαλματίδια του Βούδα; πως καθαρίζουν το κάρμα τους και λοιπές τελετουργίες τους, κανόνες τους κτλ;tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:19λάθος κάνεις δεν ειρωνεύομαι την πίστη των άλλωνFata_Morgana έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:13Μια ψιλοειρωνιτσα την έχεις γενικά ότι αφορά τους Χριστιανούς. Και λέω τα ίδια λες και για τους Βουδιστές και ασάνες,μετεμψυχώσεις κτλ;tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:07
δεν ενοχλούμε από κανέναν βρε Ναιδα...
και οι Βουδδιστές πέφτουν χάμο μάλιστα ξαπλώνουν μπρούμητα αλλά όχι για να τους λυπηθεί ο Βούδας
εγώ απλά στο σύρσιμο των Χριστιανών βλέπω σημάδια υποταγής και λύπησης ... κάνοντας αυτό νομίζουν ότι θα ελκύσουν αγάπη ... είναι το κόνσεπτ "δείτε πόσο υποφέρω, δείτε πόσο υποτάσομαι, θέλω αγάπη"...
απάντησε πρώτα αυτά στον εαυτό σου και έπειτα πιάσε τις εξηγήσεις για τις πραξεις των Χριστιανών.
Ο τρόπος που θρησκευεται κάποιος άνθρωπος είναι υποκειμενικός
Ο κάθε πιστός σε κάθε θρησκεία βλέπει στην θρησκεία του αυτά που αυτός ο ίδιος θέλει να δει
Δεν είπαμε εμείς στον Χριστό να σταυρωθεί Αυτός το αποφάσισε μόνος του και πήγε και σταυρώθηκε!!!
Μην με παραθέτεις. Λίγδα
- Fata_Morgana
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Οι απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει κανόνας: Πρωταθλητές τα νοσοκομεία – Έκθεση «κόλαφος»
από Kauldron » 07 Νοέμ 2023, 22:17 » σε Εσωτερική Πολιτική - 7 Απαντήσεις
- 380 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
22 Νοέμ 2023, 10:25
-
-
-
Νέα δημοσίευση Περιοδικά φυσικής ή γενικά επιστημονικά.
από Antares » 28 Αύγ 2023, 16:44 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 992 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
28 Αύγ 2023, 16:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πατήρ Λουδοβίκος:είδα μεγάλα θαύματα και από άθεος έγινα αυτό που είμαι!
από Κόκκορας » 21 Απρ 2024, 02:54 » σε Θρησκειολογία - 3 Απαντήσεις
- 547 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Κόκκορας
21 Απρ 2024, 23:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ενοχα για τα ρουσφέτια τα «τέσσερα παιδιά» του ΚΕΕΛΠΝΟ!
από southern » 13 Ιουν 2024, 09:50 » σε Εσωτερική Πολιτική - 25 Απαντήσεις
- 521 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
13 Ιουν 2024, 14:08
-