Γενικά, στα τέσσερα, έχουν γίνει αρκετά θαύματα.

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Re: Γενικά, στα τέσσερα, έχουν γίνει αρκετά θαύματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 16 Αύγ 2024, 01:13

tanipteros έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:07
Fata_Morgana έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:03
tanipteros έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:00

δεν αντιλέγω και φαντάζομαι τη ανάγκη φοβερή οδηγεί κάποιον πιστό να πέσει κάτω και να σέρνεται για να τον βοηθησει η Παναγιά... φοβερό !
Μόνο οι Χριστιανοί σε ενοχλούν ή και τίποτα Βουδιστές;
δεν ενοχλούμε από κανέναν βρε Ναιδα...
απλά αυτοί οι άνθρωποι με το να συρθουν ελπίζουν ότι θα εισακουστούν καλύτερα... αυτό λέω
εγώ πιστεύω ότι η Παναγιά και ένα φιλί να δώσεις στην εικονα της το ίδιο είναι... δεν χρειάζονται όλα αυτά τα παρατραβηγμένα
Μια ψιλοειρωνιτσα την έχεις γενικά ότι αφορά τους Χριστιανούς. Και λέω τα ίδια λες και για τους Βουδιστές και ασάνες,μετεμψυχώσεις κτλ;

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 16 Αύγ 2024, 01:15

Saturn έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:02
Πασιφάη έγραψε:
16 Αύγ 2024, 00:53
Λυπηρό θέαμα το σύρσιμο ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς πως πρέπει να ταπεινώνονται και να υποτάσσονται στο φόβο ή στην επιείκεια ενός θεανθρώπου που είναι δίκαιος ανάλογα με τις όποιες διαθέσεις του.
Η ύστατη προσέγγιση σε θέματα αρρώστειας είναι ξεκάθαρα υποκειμενική θέση. Προσωπικά θεωρώ πως οι γιατροί είναι αυτοί που μπορούν να βοηθησουν και να σε βγάλουν απ'το τέλμα. Το όποιο γαμημένο τέλμα.
Δεν πιστεύω σε θαύματα, δεν με νοιάζουν. Σέβομαι αυτούς που τα θεωρούν ''μεγαλούργημα''. Απλά το θεωρώ ανούσιο. Δεν με νοιάζει να πείσω, δεν με νοιάζει πλέον να σχολιάσω βαθειά, καμιά θεοσοφια.
Αυτό που δεν μπορώ είναι, το να θεωρείται δεδομένο σαν άπλετη αλήθεια, η θέση της χριστιανικής παρόλας. Όχι. Οτιδήποτε άλλο ειπωθεί, θα το ''ακούσω'', αλλά για μένα είναι ξεκάθαρα προσηλύτιση, η όποια εμμονή.
Δεν βρίσκεις εξίσου λυπηρό να βγάζουν μένος σε πονεμένους ανθρώπους τα κατακάθια του διαδικτύου;

Γιατί αυτό είναι το θέμα του νήματος. Δεν είδα κανέναν προσηλυτισμό εδώ μέσα.
Απλα, καθένας καταθέτει τί έχει η ψυχή του. Και είδαμε τί κατέθεσε ο καθείς μας.
Είναι ΤΟΣΟ απλό.
Ώπα, δεν είναι τόσο απλο. Επειδή εγώ έχω δει προσηλυτιστές αρκετούς εδώ μέσα, όλα αυτά τα χρόνια,επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Δεν τίθεται θέμα μιας και μοναδικής αλήθειας για μένα. Τίθεται μια απλούστερη προσέγγιση που λέει πως ''το πρόβλημά μου, το λύνω με τη βοηθεια των γιατρών. Κατανοώ απόλυτα την εκάστοτε προσέγγιση στο θείο, αλλά θεωρώ πως αυτό που στην ουσία βοηθάει, ασχέτως πως μεταφράζεται στο τέλος, είναι η παρουσία της επιστήμης. Και τον γιατρό σου, θα τον πιάσεις απ'το πέτο και θα του πεις, ''βοήθα με'' και στην εκκλησία θα πας και θα σκύψεις παρακαλώντας. Ποιός θα σου δώσει όμως το παρακάτω; Την ίαση; Βάσει λογικής. Όχι πως το μεταφράζεις εσύ.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 16 Αύγ 2024, 01:17

Πάντως θα πω κάτι χωρίς να αντιφασκω
Σχετικά με κάτι τέτοιες οδυνηρές δοκιμασίες όπως το να ανεβαίνουν οι πιστοί τα σκαλοπάτια του ναού με τα γόνατα μπορεί η επίσημη εκκλησία να το απαγορεύει και να ζητά από τους πιστούς να μην το κάνουν
Ειναι το μόνο που μπορεί να γίνει

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 16 Αύγ 2024, 01:19

Fata_Morgana έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:13
tanipteros έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:03

Μόνο οι Χριστιανοί σε ενοχλούν ή και τίποτα Βουδιστές;
απλά αυτοί οι άνθρωποι με το να συρθουν ελπίζουν ότι θα εισακουστούν καλύτερα... αυτό λέω
εγώ πιστεύω ότι η Παναγιά και ένα φιλί να δώσεις στην εικονα της το ίδιο είναι... δεν χρειάζονται όλα αυτά τα παρατραβηγμένα
Μια ψιλοειρωνιτσα την έχεις γενικά ότι αφορά τους Χριστιανούς. Και λέω τα ίδια λες και για τους Βουδιστές και ασάνες,μετεμψυχώσεις κτλ;
λάθος κάνεις δεν ειρωνεύομαι την πίστη των άλλων
και οι Βουδδιστές πέφτουν χάμο μάλιστα ξαπλώνουν μπρούμητα αλλά όχι για να τους λυπηθεί ο Βούδας
εγώ απλά στο σύρσιμο των Χριστιανών βλέπω σημάδια υποταγής και λύπησης ... κάνοντας αυτό νομίζουν ότι θα ελκύσουν αγάπη ... είναι το κόνσεπτ "δείτε πόσο υποφέρω, δείτε πόσο υποτάσομαι, θέλω αγάπη"...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 16 Αύγ 2024, 01:20

Πασιφάη έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:15
Saturn έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:
16 Αύγ 2024, 00:53
Λυπηρό θέαμα το σύρσιμο ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς πως πρέπει να ταπεινώνονται και να υποτάσσονται στο φόβο ή στην επιείκεια ενός θεανθρώπου που είναι δίκαιος ανάλογα με τις όποιες διαθέσεις του.
Η ύστατη προσέγγιση σε θέματα αρρώστειας είναι ξεκάθαρα υποκειμενική θέση. Προσωπικά θεωρώ πως οι γιατροί είναι αυτοί που μπορούν να βοηθησουν και να σε βγάλουν απ'το τέλμα. Το όποιο γαμημένο τέλμα.
Δεν πιστεύω σε θαύματα, δεν με νοιάζουν. Σέβομαι αυτούς που τα θεωρούν ''μεγαλούργημα''. Απλά το θεωρώ ανούσιο. Δεν με νοιάζει να πείσω, δεν με νοιάζει πλέον να σχολιάσω βαθειά, καμιά θεοσοφια.
Αυτό που δεν μπορώ είναι, το να θεωρείται δεδομένο σαν άπλετη αλήθεια, η θέση της χριστιανικής παρόλας. Όχι. Οτιδήποτε άλλο ειπωθεί, θα το ''ακούσω'', αλλά για μένα είναι ξεκάθαρα προσηλύτιση, η όποια εμμονή.
Δεν βρίσκεις εξίσου λυπηρό να βγάζουν μένος σε πονεμένους ανθρώπους τα κατακάθια του διαδικτύου;

Απλα, καθένας καταθέτει τί έχει η ψυχή του. Και είδαμε τί κατέθεσε ο καθείς μας.
Είναι ΤΟΣΟ απλό.
Ώπα, δεν είναι τόσο απλο. Επειδή εγώ έχω δει προσηλυτιστές αρκετούς εδώ μέσα, όλα αυτά τα χρόνια,επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Δεν τίθεται θέμα μιας και μοναδικής αλήθειας για μένα. Τίθεται μια απλούστερη προσέγγιση που λέει πως ''το πρόβλημά μου, το λύνω με τη βοηθεια των γιατρών. Κατανοώ απόλυτα την εκάστοτε προσέγγιση στο θείο, αλλά θεωρώ πως αυτό που στην ουσία βοηθάει, ασχέτως πως μεταφράζεται στο τέλος, είναι η παρουσία της επιστήμης. Και τον γιατρό σου, θα τον πιάσεις απ'το πέτο και θα του πεις, ''βοήθα με'' και στην εκκλησία θα πας και θα σκύψεις παρακαλώντας. Ποιός θα σου δώσει όμως το παρακάτω; Την ίαση; Βάσει λογικής. Όχι πως το μεταφράζεις εσύ.
Αυτά που προσπαθείς να αναλύσεις είναι άσχετα με αυτά που πραγματεύεται το νήμα, με τον τρόπο που το κάνει και την ανάλογη συμμετοχή.
Απορώ που δεν το βλέπεις αλλα οκ :102:
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 16 Αύγ 2024, 01:20

Ας πάρει λοιπόν θέση η επίσημη εκκλησία για αυτό το θέμα και ας ζητήσει στους χριστιανούς ναούς να μην γίνονται τέτοιοι εξευτελιστικοι για τους πιστούς τρόποι λατρείας

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 16 Αύγ 2024, 01:23

Σε λίγο θα ζητάνε και από τον Χριστό να μην Σταυρώνεται! :smt005:

τί να πω, να μην πω οτι είστε γελοίοι; :D
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 16 Αύγ 2024, 01:25

η πράξη από μόνη της είναι φοβερή
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 16 Αύγ 2024, 01:25

Saturn έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:20
Πασιφάη έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:15
Saturn έγραψε:

Είναι ΤΟΣΟ απλό.
Αυτά που προσπαθείς να αναλύσεις είναι άσχετα με αυτά που πραγματεύεται το νήμα, με τον τρόπο που το κάνει και την ανάλογη συμμετοχή.
Απορώ που δεν το βλέπεις αλλα οκ :102:
Το νήμα πραγματεύεται την υποταγή στο θείο. Κι εγώ απαντάω πάνω σ'αυτό. Και το θεωρώ λάθος σαν προσέγγιση. Και το ξέρεις.
Η επιλογή στις εκάστοτε απόψεις, αφορά τον εκάστοτε χρήστη.
Βλέπω πολλά σε διάφορα νήματα και ειλικρινά θέλω να σπάσω την οθόνη. Αλλά δεν το κάνω θέμα περαιτέρω.
Να είμαστε καλά μωρέ φιλενάδα, με υγεία. :hebit:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 16 Αύγ 2024, 01:27

Την διαπόμπευση και του θείου και των πονεμένων πιστών πραγματεύεται
Θεωρώ πως δεν το βλέπει μόνο όποιος τρέφει ιδιαίτερη εμπάθεια προς ο,τιδήποτε χριστιανικό.

Καλά να είμαστε, ναι, πρωτίστως στην ψυχή μας! :hebit:

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 16 Αύγ 2024, 01:28

tanipteros έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:19
και οι Βουδδιστές πέφτουν χάμο μάλιστα ξαπλώνουν μπρούμητα αλλά όχι για να τους λυπηθεί ο Βούδας
Αλλά τι;

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 16 Αύγ 2024, 01:29

tanipteros έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:19
Fata_Morgana έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:13
tanipteros έγραψε:

λάθος κάνεις δεν ειρωνεύομαι την πίστη των άλλων
εγώ απλά στο σύρσιμο των Χριστιανών βλέπω σημάδια υποταγής και λύπησης ... κάνοντας αυτό νομίζουν ότι θα ελκύσουν αγάπη ... είναι το κόνσεπτ "δείτε πόσο υποφέρω, δείτε πόσο υποτάσομαι, θέλω αγάπη"...
Ναι; γιατί προσκυνάνε οι βουδιστέ όπως είπες και εσύ; γιατί προσφέρουν αγαθά και λουλουδια στο άγαλμα του Βούδα; γιατί έχουν άγαλματα και αγαλματίδια του Βούδα; πως καθαρίζουν το κάρμα τους και λοιπές τελετουργίες τους, κανόνες τους κτλ;
απάντησε πρώτα αυτά στον εαυτό σου και έπειτα πιάσε τις εξηγήσεις για τις πραξεις των Χριστιανών.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 16 Αύγ 2024, 01:29

Saturn έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:23
Σε λίγο θα ζητάνε και από τον Χριστό να μην Σταυρώνεται! :smt005:

τί να πω, να μην πω οτι είστε γελοίοι; :D
Ο τρόπος που θρησκευεται κάποιος άνθρωπος είναι υποκειμενικός
Ο κάθε πιστός σε κάθε θρησκεία βλέπει στην θρησκεία του αυτά που αυτός ο ίδιος θέλει να δει

Δεν είπαμε εμείς στον Χριστό να σταυρωθεί Αυτός το αποφάσισε μόνος του και πήγε και σταυρώθηκε!!!

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 16 Αύγ 2024, 01:30

Μην με παραθέτεις. Λίγδα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών