gassim έγραψε: ↑12 Ιαν 2025, 00:48
Δημοκράτης έγραψε: ↑12 Ιαν 2025, 00:37
gassim έγραψε: ↑12 Ιαν 2025, 00:27
Εντάξει εγώ δεν ξέρω λεπτομέρειες για την δουλειά σου, ούτε είμαι φανατικά υπέρ ή κατά των ποσοστόσεων. Να το συζητήσουμε ήθελα, αν λες ότι δεν σε νοιάζει, πάσο.
Και τότε γιατι δεν συζητάς όλες τις διαφορές αντρών γυναικων; Τι ακριβώς σε πειράζει που τα 2 φύλα έχουμε διάφορες; Γιατί εγώ το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι αυτό που έζησα ως φοιτητής που στην τάξη δεν είχαμε γυναικες και για να γνωρίσουμε κοπέλες πηγαίναμε σε σχολές που είχαν γυναίκες. Μάλιστα πολλοί φοιτητές επέλεγαν μαθήματα επιλογής κάτι φιλοσοφίες, κάτι κοινωνιολογιες κτλ για να βρεθούν σε περιβάλλον με γυναίκες μπας και γνωρίσουν καμία
Δεν είπα ότι με πειράζει κάτι, ούτε ότι τα 2 φύλλα δεν έχουν έμφυτες διαφορές. Ήθελα να εξετάσουμε λίγο το ενδεχόμενο οι διαφορές αυτές σε ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ να έχουν κοινωνική προέλευση. Δηλαδή αν οι γονείς μου αντί για μπάσκετ όταν ήμουν μικρός με έγραφαν μπαλέτο θα είχα την ίδια εξέλιξη; Και αν γινόμουν χορευτής θα είχα ίσες ευκαιρίες να μπω στη λυρική όντας στρέιτ άνδρας ; Θα εξισορροπούσε κάπως την έναντίον μου διάκριση ένας κανονισμός που θα έλεγε στην λυρική ότι πρέπει υποχρεωτικά να πάρει και κάποιους στρέιτ άνδρες ή δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιος κανονισμός επειδή λίγοι στρέιτ άνδρες γίνονται χορευτές άρα δεν βαριέσαι;
Αυτό εξετάζω και σε καμία περίπτωση δεν με νοιάζει τι έκαναν οι συμφοιτητές σου για να βγάλουν γκόμενες.
Το θέμα λοιπόν είναι το αν υπάρχει διαφορά στις ευκαιρίες ανάμεσα στα 2 φύλα και όχι στις συνήθειες γενικως. Γιατι πχ δεν μελετάει κάνεις με το οτι δεν βάφουν τα νύχια τους οι άντρες. Αν και βλέπω κάποια εταιρία να προσπαθήσει να πουλήσει βαφές και στους άντρες. Ούτε κανεις ασχολείται που η μέση γυναίκα δεν ξέρει να αλλάζει λάστιχο παρόλο που έχει αυτοκίνητο.
Τωρα στις δουλειες κανεις δεν ασχοέιται με τους αντρες χωρευτες ή τις γυναίκες υδραυλικούς γιατί δεν συγκεντρωνουν κοινωνικό ενδιαφέρον..
Ας μιλήσουμε λοιπόν για το ποια είναι η πραγματική συζήτηση που είναι ότι αυτή τη στιγμή και εδω και 30 χρονια εμφανιστηκαν καποια νεα επαγγελματα που είναι παιδιά των μαθηματικών και της φυσικης που οποίος τα κάνει βγάζει ένα πολύ καλό μεροκάματο χωρίς να έχουν την μπιχλα του υδραυλικού. Ιστορικως λοιπόν η πληροφορική μετράει περίπου 70 αιώνα ζωής μέχρι κσι την 10ευισ του 70 οι περισσότεροι άντρες θεωρούσαν ότι ο προγραμματισμός είναι "γυναικεία " δουλειά . Οι προγραμματισμός γινόταν κυρίως από γυναίκες πτυχιούχους μαθηματικών ή φυσικής γιατί οι περισσότεροι άντρες ππυ ήταν τότε στην πληροφορική ασχολούνταν με το υλικό. Δεν ήθελαν να ασχοληθούν με το να γράφουν 1000 γραμμες σε καποια assembly. Οι γυναίκες όμως μαθηματικοί δεν είχαν κανένα θέμα να το κανουν .
Μετά κάπου στην 10ετια του 70 άρχισαν να εμφανίζονται στην Αμερική οι πρώτες ομαδες από χομπιστες κομπιουτεραδες που έφτιαχναν δικά τους μηχανάκια τύποι σαν τον Βόσνιακ, τον Τζομπς, τον Γέιτς. Αυτές οι κοινότητες δεν φτιάχτηκαν από εταιρίες, δεν έγιναν με κάποια σκοπιμότητα και ήταν τίγκα στους άντρες.
Τώρα έγιναν από άντρες γιατί ασχολούνταν κυρίως με υλικό και το υλικό ήταν ήδη ανδροκρατουμενο ή έγινε για αλλούς λογους δεν το ξέρω, αλλά έγινε. . Παιδιά αυτών των ομάδων είμαι η ms, η apple , η atari κτλ Όλους αυτούς τους τύπους που έφτιαξαν αυτές τις εταιρίες μέχρι την 10ετια του 90 ο κόσμος τους έβλεπε για βλαμμενους. Κάτι νερντουλες που είναι μέρα νύχτα μπροστά σε μια οθόνη ή πάνω από μια πλακέτα με ένα κολλητήρι να λιώνει ημιαγωγούς.Αυτο άλλαξε κάπου το 2007 με το iphone και το appstore που πάρα πολλοί ήρθαν σε επαφή με εφαρ.ογες και άρχισαν να διαβάζουν για τυχαίους τύπους που έβγαλαν λεφτά σε μια νύχτα.
Εγώ είμαι γεννημένος το 85 , είχαμε υπολογιστές πάντα στο σπίτι γιατί ο πατέρας μου είναι μηχανικός θυμάμαι μέχρι ακι όταν πέρασα στην σχολή το 2002 ότι ο νούμερο ένας τρόπος να χάσεις γκομενα είναι να της πεις ότι ασχολείσαι με πληροφορική. Μετά το 2010 οι φεμινιστριες αρχιζουν την κλαψα ότι οι εταιρίες πληροφορικής που δεν έχουν αρκετές γυναίκες, δεν υπάρχουν αρκετες ceo, δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες επιχειρηματίες, αρχίζουν να εμφανίζονται υποτροφίες μόνο για γυναίκες. Φτάνουμε στο 2015 και αρχίζει και η πίεση για ποσοστοσεις στις εταιρίες, να εμφανίζονται τα τμηματα dei κτλ. Η όλη συζήτηση δεν είναι γιατι τα φύλα κάνουν άλλες δουλειές. Η όλη συζήτηση πιστεύω ότι γίνεται καθαρά γιατί κάποια τσιμπουρια ωρηκαν τρόπο να κλέβουν λεφτά από εταιρίες πουλώντας ισότητα και ανθρωπισμού. Οι δε εταιρίες που υιοθέτησαν αυτές τις μαλακιες , έφαγαν την μπανάνα φλούδα, το έκαναν καθαρά γιατί το είδαν ως μάρκετινγκ. Πιστηκαν αρκετοί ότι θα πουλήσουν κοινωνικο πρόσωπο, θα φτιάξουν εικόνα, θα πάρουν πελάτες. Όλο αυτό γέννησε έναν ατέρμονο κύκλο του να πρπσάβουμε γυναίκες, να προσλάβουμε πουστηδες, να προσλάβουμε μαύρους κτλ ππυ από ότι φαίνεται τώρα πάει να σκάσει γιατί δεν πήγε πολύ καλά. Δεν φαίνεται να έχει ούτε κοινωνικό έρεισμα ώστε να φέρει πελάτες και δημιουργεί πρόβλημα και στην παραγωγή