Τέλος (και) τα προγράμματα DEI στο Facebook

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Τέλος (και) τα προγράμματα DEI στο Facebook

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 12 Ιαν 2025, 02:22

Δημοκράτης έγραψε:
12 Ιαν 2025, 00:16
foscilis έγραψε:
12 Ιαν 2025, 00:07
Δημοκράτης έγραψε:
11 Ιαν 2025, 23:52

Ε καλά αυτό ισχύει σε όλες τις επιστήμες που βασίζονται καθαρά στην στατιστικήα. Ακόμα και στην φαρμακευτική, την ψυχιατρική, την ιατρική γενικώς , την οικονομική επιστήμη κτλ είναι δύσκολο να αποδείξεις ή να απορρίψεις κάτι γιατί βασίζονται στην στατιστική παρατήρηση και μόνο

Σε φιλοσοφικό επίπεδο όλες οι επιστήμες σε αυτό βασίζονται. Βάσει της σύγχρονης φυσικής ούτε οι φυσικοί νόμοι δεν υπάρχουν, απλά έχουν πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να εφαρμοστούν. Υπάρχει και ένα ςφιλπσπφος του 18πυ αιώνα ο Χιούμορ ππυ τα είχε βάλει με τον Αριστοτέλη γιατί έπεισε την ανθρωπότητα να πξστευει στον ντετερμινισμο και την επαγωγική σκέψη
Οι κοινωνικες επιστημες δε βασιζονται στη στατιστικη (αν και οποιος την ψευτοχρησιμοποιει οι αλλοι τον βλεπουν σαν genius), βασιζονται στη συναινεση και στο πειστικο αφηγημα.
Oταν παρπυσιαζουν papers στατιστική χρησιμοποιούν.
Αυτό έχει 95.000 αναφορες, ειναι μνημειωδης εργασια στην κοινωνιολογια:

https://www.taylorfrancis.com/chapters/ ... ng-goffman

Δε χρησιμοποιει στατιστική. Χρησιμοποιεί μια δραματουργικη μεταφορά, αναλύοντας τις κοινωνικές αλληλεπιδρασεις ως παραστάσεις. Που είναι όντως ενδιαφέρουσα ιδέα και βασίζεται σε αυτήν ένας ολόκληρος υποκλαδος της ποιοτικής κοινωνιολογιας, που οπως λέει και το όνομα δεν ασχολείται καθόλου με ποσοτικά μεγέθη (άρα δε χρησιμοποιει καθόλου στατιστικη). Δεν είναι κάτι σπάνιο αυτό υπόψη, αλλά ο κανόνας.

Ακομα και οι ποσοτικοι υποκλαδοι αυτών των επιστημών δε βασιζονται στη στατιστικη αλλα τη χρησιμοποιούν επικουρικά. Κυρίως για να ενισχύσουν ή να απορριψουν κάποιο αφηγημα μέσω σταστιστικα σημαντικων συσχετίσεων ή έλλειψης τους.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 12 Ιαν 2025, 02:26

Υπόψη ο Οργισμένος είναι τόσο αναλφαβητος που νομίζει ότι χρησιμοποιώ τον όρο "αφηγημα" με την κυρίαρχη συνωμοσιολογικη εννοια του τουιτερ (= η παραμυθά που μας πουλάνε Εκεινοι) και όχι με την επιστημολογικη.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 12 Ιαν 2025, 02:38

gassim έγραψε:
12 Ιαν 2025, 00:48
Δημοκράτης έγραψε:
12 Ιαν 2025, 00:37
gassim έγραψε:
12 Ιαν 2025, 00:27

Εντάξει εγώ δεν ξέρω λεπτομέρειες για την δουλειά σου, ούτε είμαι φανατικά υπέρ ή κατά των ποσοστόσεων. Να το συζητήσουμε ήθελα, αν λες ότι δεν σε νοιάζει, πάσο.
Και τότε γιατι δεν συζητάς όλες τις διαφορές αντρών γυναικων; Τι ακριβώς σε πειράζει που τα 2 φύλα έχουμε διάφορες; Γιατί εγώ το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι αυτό που έζησα ως φοιτητής που στην τάξη δεν είχαμε γυναικες και για να γνωρίσουμε κοπέλες πηγαίναμε σε σχολές που είχαν γυναίκες. Μάλιστα πολλοί φοιτητές επέλεγαν μαθήματα επιλογής κάτι φιλοσοφίες, κάτι κοινωνιολογιες κτλ για να βρεθούν σε περιβάλλον με γυναίκες μπας και γνωρίσουν καμία
Δεν είπα ότι με πειράζει κάτι, ούτε ότι τα 2 φύλλα δεν έχουν έμφυτες διαφορές. Ήθελα να εξετάσουμε λίγο το ενδεχόμενο οι διαφορές αυτές σε ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ να έχουν κοινωνική προέλευση. Δηλαδή αν οι γονείς μου αντί για μπάσκετ όταν ήμουν μικρός με έγραφαν μπαλέτο θα είχα την ίδια εξέλιξη; Και αν γινόμουν χορευτής θα είχα ίσες ευκαιρίες να μπω στη λυρική όντας στρέιτ άνδρας ; Θα εξισορροπούσε κάπως την έναντίον μου διάκριση ένας κανονισμός που θα έλεγε στην λυρική ότι πρέπει υποχρεωτικά να πάρει και κάποιους στρέιτ άνδρες ή δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιος κανονισμός επειδή λίγοι στρέιτ άνδρες γίνονται χορευτές άρα δεν βαριέσαι;
Αυτό εξετάζω και σε καμία περίπτωση δεν με νοιάζει τι έκαναν οι συμφοιτητές σου για να βγάλουν γκόμενες.
Το θέμα λοιπόν είναι το αν υπάρχει διαφορά στις ευκαιρίες ανάμεσα στα 2 φύλα και όχι στις συνήθειες γενικως. Γιατι πχ δεν μελετάει κάνεις με το οτι δεν βάφουν τα νύχια τους οι άντρες. Αν και βλέπω κάποια εταιρία να προσπαθήσει να πουλήσει βαφές και στους άντρες. Ούτε κανεις ασχολείται που η μέση γυναίκα δεν ξέρει να αλλάζει λάστιχο παρόλο που έχει αυτοκίνητο.
Τωρα στις δουλειες κανεις δεν ασχοέιται με τους αντρες χωρευτες ή τις γυναίκες υδραυλικούς γιατί δεν συγκεντρωνουν κοινωνικό ενδιαφέρον..
Ας μιλήσουμε λοιπόν για το ποια είναι η πραγματική συζήτηση που είναι ότι αυτή τη στιγμή και εδω και 30 χρονια εμφανιστηκαν καποια νεα επαγγελματα που είναι παιδιά των μαθηματικών και της φυσικης που οποίος τα κάνει βγάζει ένα πολύ καλό μεροκάματο χωρίς να έχουν την μπιχλα του υδραυλικού. Ιστορικως λοιπόν η πληροφορική μετράει περίπου 70 αιώνα ζωής μέχρι κσι την 10ευισ του 70 οι περισσότεροι άντρες θεωρούσαν ότι ο προγραμματισμός είναι "γυναικεία " δουλειά . Οι προγραμματισμός γινόταν κυρίως από γυναίκες πτυχιούχους μαθηματικών ή φυσικής γιατί οι περισσότεροι άντρες ππυ ήταν τότε στην πληροφορική ασχολούνταν με το υλικό. Δεν ήθελαν να ασχοληθούν με το να γράφουν 1000 γραμμες σε καποια assembly. Οι γυναίκες όμως μαθηματικοί δεν είχαν κανένα θέμα να το κανουν .
Μετά κάπου στην 10ετια του 70 άρχισαν να εμφανίζονται στην Αμερική οι πρώτες ομαδες από χομπιστες κομπιουτεραδες που έφτιαχναν δικά τους μηχανάκια τύποι σαν τον Βόσνιακ, τον Τζομπς, τον Γέιτς. Αυτές οι κοινότητες δεν φτιάχτηκαν από εταιρίες, δεν έγιναν με κάποια σκοπιμότητα και ήταν τίγκα στους άντρες.
Τώρα έγιναν από άντρες γιατί ασχολούνταν κυρίως με υλικό και το υλικό ήταν ήδη ανδροκρατουμενο ή έγινε για αλλούς λογους δεν το ξέρω, αλλά έγινε. . Παιδιά αυτών των ομάδων είμαι η ms, η apple , η atari κτλ Όλους αυτούς τους τύπους που έφτιαξαν αυτές τις εταιρίες μέχρι την 10ετια του 90 ο κόσμος τους έβλεπε για βλαμμενους. Κάτι νερντουλες που είναι μέρα νύχτα μπροστά σε μια οθόνη ή πάνω από μια πλακέτα με ένα κολλητήρι να λιώνει ημιαγωγούς.Αυτο άλλαξε κάπου το 2007 με το iphone και το appstore που πάρα πολλοί ήρθαν σε επαφή με εφαρ.ογες και άρχισαν να διαβάζουν για τυχαίους τύπους που έβγαλαν λεφτά σε μια νύχτα.
Εγώ είμαι γεννημένος το 85 , είχαμε υπολογιστές πάντα στο σπίτι γιατί ο πατέρας μου είναι μηχανικός θυμάμαι μέχρι ακι όταν πέρασα στην σχολή το 2002 ότι ο νούμερο ένας τρόπος να χάσεις γκομενα είναι να της πεις ότι ασχολείσαι με πληροφορική. Μετά το 2010 οι φεμινιστριες αρχιζουν την κλαψα ότι οι εταιρίες πληροφορικής που δεν έχουν αρκετές γυναίκες, δεν υπάρχουν αρκετες ceo, δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες επιχειρηματίες, αρχίζουν να εμφανίζονται υποτροφίες μόνο για γυναίκες. Φτάνουμε στο 2015 και αρχίζει και η πίεση για ποσοστοσεις στις εταιρίες, να εμφανίζονται τα τμηματα dei κτλ. Η όλη συζήτηση δεν είναι γιατι τα φύλα κάνουν άλλες δουλειές. Η όλη συζήτηση πιστεύω ότι γίνεται καθαρά γιατί κάποια τσιμπουρια ωρηκαν τρόπο να κλέβουν λεφτά από εταιρίες πουλώντας ισότητα και ανθρωπισμού. Οι δε εταιρίες που υιοθέτησαν αυτές τις μαλακιες , έφαγαν την μπανάνα φλούδα, το έκαναν καθαρά γιατί το είδαν ως μάρκετινγκ. Πιστηκαν αρκετοί ότι θα πουλήσουν κοινωνικο πρόσωπο, θα φτιάξουν εικόνα, θα πάρουν πελάτες. Όλο αυτό γέννησε έναν ατέρμονο κύκλο του να πρπσάβουμε γυναίκες, να προσλάβουμε πουστηδες, να προσλάβουμε μαύρους κτλ ππυ από ότι φαίνεται τώρα πάει να σκάσει γιατί δεν πήγε πολύ καλά. Δεν φαίνεται να έχει ούτε κοινωνικό έρεισμα ώστε να φέρει πελάτες και δημιουργεί πρόβλημα και στην παραγωγή

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 12 Ιαν 2025, 02:40

foscilis έγραψε:
12 Ιαν 2025, 02:22
Δημοκράτης έγραψε:
12 Ιαν 2025, 00:16
foscilis έγραψε:
12 Ιαν 2025, 00:07

Οι κοινωνικες επιστημες δε βασιζονται στη στατιστικη (αν και οποιος την ψευτοχρησιμοποιει οι αλλοι τον βλεπουν σαν genius), βασιζονται στη συναινεση και στο πειστικο αφηγημα.
Oταν παρπυσιαζουν papers στατιστική χρησιμοποιούν.
Αυτό έχει 95.000 αναφορες, ειναι μνημειωδης εργασια στην κοινωνιολογια:

https://www.taylorfrancis.com/chapters/ ... ng-goffman

Δε χρησιμοποιει στατιστική. Χρησιμοποιεί μια δραματουργικη μεταφορά, αναλύοντας τις κοινωνικές αλληλεπιδρασεις ως παραστάσεις. Που είναι όντως ενδιαφέρουσα ιδέα και βασίζεται σε αυτήν ένας ολόκληρος υποκλαδος της ποιοτικής κοινωνιολογιας, που οπως λέει και το όνομα δεν ασχολείται καθόλου με ποσοτικά μεγέθη (άρα δε χρησιμοποιει καθόλου στατιστικη). Δεν είναι κάτι σπάνιο αυτό υπόψη, αλλά ο κανόνας.

Ακομα και οι ποσοτικοι υποκλαδοι αυτών των επιστημών δε βασιζονται στη στατιστικη αλλα τη χρησιμοποιούν επικουρικά. Κυρίως για να ενισχύσουν ή να απορριψουν κάποιο αφηγημα μέσω σταστιστικα σημαντικων συσχετίσεων ή έλλειψης τους.
Δεν το έχω ούτε καν ακουστά το βιωλιο και δεν ήξερα καν ότι παίζει αυτή η αντίληψή και αντιμετωπίζει ως επιστήμη
Τώρα είμαι περίεργος να διαβάσω το βιβλίο ελπίζω να μην είμαι εντελώς χάσιμο χρονου

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 12 Ιαν 2025, 02:43

Όποιος θέλει να γελάσει λίγο με κάτι πέρα από τον οργισμένο και να ειναι εντως θεματος μπορεί να δει αυτό

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 12 Ιαν 2025, 02:45

Και αυτό είχε πλάκα

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 12 Ιαν 2025, 02:53

ik_90 έγραψε:
11 Ιαν 2025, 22:06
Δημοκράτης έγραψε:
11 Ιαν 2025, 21:54
Το paper δεν συνηγορεί σε καμία ποσοστοση , εκτός αν και εσύ ξέρεις αγγλικά Οργισμένος. Το paper, πολύ κακώς, γιατίοταν γραφεις paper δεν κάνεις κάτι τέτοιο, λεει ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να πάρουν δράσεις ώστε και οι γυναίκες να αποφοιτούν στην ώρα τους . Επίσης το paper λέει ξεκάθαρα ότι πολύ απλά υπάρχουν λιγότερες γυναίκες ςππυ θέλουν να σπουδάσουν σε atem

Σε είπα και πριν ότι δεν ξέρω τον λόγο ππυ οι γυναίκες δεν πάνε να σπουδάσουν σε stem αλλά πάνε στις ανθρωπιστικε. Παρομοίως δεν ξέρω γιατί οι άντρες δεν πάνε στις ανρθωπιστικες. Επίσης δεν ξέρω γιατί δνε θα δεις πολλες γυναίκες στις οικοδομές, στα ναυπηγεία και σε ένα κάρο αλλά επαγφελματα. Αντιστοίχως δεν θα δεις πολλούς άντρες νηπιαγωγούς, νοσοκομους , νταντάδες και πάει λέγοντας.
Υπάρχει κάποιος λόγος ππυ θεωρείς ότι υπάρχουν διαφορετικές κατανομές στις συνήθειες των 2 φύλων ως πρόβλημα;
Το περιπεριζεις μόνο στα επαγφελματα; γιατι spolier alert οι συνήθειες των 2 φύλων διαφέρουν στα πάντα. Στα ρούχα, στα αθλήματα, στα τηλεοπτικά προγράμματα. Βασικά δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε μια δραστηριότητα που στατιστικως οι άντρες και οι γυναίκες τις κάνουν με τον ίδιο τρόπο ή ενδιαφέρονται για συτο το ίδιο.
Δεν γνωρίζουν καν τι είναι οι πολιτικές dei, απλά τις παπαγαλίζουν επειδή τους το λέει το αφήγημα. Η πλάκα είναι ότι είμαι των κοινωνικών επιστημών και αυτό που λες, ναι, ισχύει, ότι δηλαδή στα τμήματά μας η συντριπτική πλειοψηφία είναι γυναίκες. Η απάντηση στο γιατί οι άντρες κάνουν περισσότερο χειρωνακτικές εργασίες ή πηγαίνουν σε θετικές επιστήμες και οι γυναίκες σε ανθρωπιστικές ή επαγγέλματα φροντίδας είναι, γιατί, μην πάθετε κανένα σοκ, τα φύλα είναι διαφορετικά από τη φύση τους και ταιριάζουν καλύτερα σε διαφορετικά πράγματα. Αλλά η ανθρώπινη ανοησία εφηύρε την έννοια του κοινωνικού φύλου με πρωτεργάτιδα την ανώμαλη Μποβουάρ (ήταν πραγματικά ακτιβίστρια υπέρ του παιδοβιασμού) και οι επιστήμες μας (οι κοινωνικές) έπλασαν από τον πάτο τους μία πραγματικότητα, στην οποία για τις διακριτές διαφορές των φύλων στους κοινωνικούς ρόλους ευθύνεται ένας αόρατος εχθρός που λέγεται πατριαρχία και όχι η βιολογία.

Με τα παραπάνω δεν θέλω καθόλου να υποβαθμίσω τη χρησιμότητα των κοινωνικών επιστημών αλλά να πω ότι δυστυχώς έχουν φάει highjacking από φεμίνια/αριστεριστές και αυτό που κάνουν δεν είναι έρευνα, αλλά εμμονική απόπειρα να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στις βλακείες που πιστεύουν.
:+1::goodpost::bravo:

Φίλε μου αν ήσουν πιο σωστός, θα σε έβαζαν στο Google ως πηγή.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 12 Ιαν 2025, 11:28

Υπάρχουν κοινωνίες που οι γυναίκες παρακολουθούν ποδόσφαιρο δίπλα στους αντρες(ΗΠΑ,Γερμανια ,Αργεντινη π.χ) και κοινωνίες όπου θεωρείται νορμάλ να ασχολούνται οι άντρες με το μπαλετο(π.χ Ρωσια).Το σχήμα που λέει ότι κάποιες ασχολίες είναι αντρικές και κάποιες γυναικείες δεν ισχύει σε όλες τις κοινωνίες κάτι που δείχνει πώς σε μεγάλο βαθμό είναι μη έμφυτο.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 12 Ιαν 2025, 11:38

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
12 Ιαν 2025, 11:28
Υπάρχουν κοινωνίες που οι γυναίκες παρακολουθούν ποδόσφαιρο δίπλα στους αντρες(ΗΠΑ,Γερμανια ,Αργεντινη π.χ) και κοινωνίες όπου θεωρείται νορμάλ να ασχολούνται οι άντρες με το μπαλετο(π.χ Ρωσια).Το σχήμα που λέει ότι κάποιες ασχολίες είναι αντρικές και κάποιες γυναικείες δεν ισχύει σε όλες τις κοινωνίες κάτι που δείχνει πώς σε μεγάλο βαθμό είναι μη έμφυτο.
:+1::goodpost::bravo:
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 12 Ιαν 2025, 11:55

Η γενίκευση που κάνεις βασίζεται σε παραδείγματα μειονοτήτων και οδηγεί σε ένα λανθασμένο συμπέρασμα. Στα μαθηματικά, υπάρχει η θεωρία που αναφέρει ότι "σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που τον επιβεβαιώνουν". \

Το γεγονός λοιπόν ότι σε ορισμένες κοινωνίες παρατηρούνται διαφορετικές κοινωνικές νόρμες δεν αναιρεί ότι σε πολλές άλλες κοινωνίες οι διακρίσεις μεταξύ "ανδρικών" και "γυναικείων" δραστηριοτήτων παραμένουν ισχυρές.

Συνεπώς, το συμπέρασμα σου είναι λανθασμένο.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 » 12 Ιαν 2025, 12:27

Αν θέλει κάποιος να βγάλει συμπέρασμα για το κατά πόσο οι ρόλοι των φύλων είναι όντως απόρροια των βιολογικών τους χαρακτηριστικών, δεν έχει παρά να παρατηρήσει το ότι, στις δυτικές κοινωνίες που καθίσταται σαν νόρμα πια η έννοια του κοινωνικού φύλου και επιχειρείται αμφότερα τα φύλα να κάνουν τα πάντα, έχει διαλυθεί ο θεσμός της οικογένειας και τα διαζύγια είναι στον Θεό, ενώ ενισχύεται συνεχώς και η αντιπαλότητα μεταξύ των φύλων. Θεωρώ ότι η εξίσωση των φύλων δεν είναι παρά μία ανωμαλία και οπωσδήποτε αφύσικη, αποτελεί δε έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της αποδόμησης των δυτικών κοινωνιών.

Φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο στο φύλο. Οι ακραία φιλελεύθερες απόψεις του στιλ «μόνο το άτομο και η βίωση της πραγματικότητας από το ίδιο έχει σημασία» συνδυάστηκαν με νεομαρξιστικές και αυτό το κοκτέιλ μαλακίας οδήγησε στο κυρίαρχο αφήγημα των τελευταίων δεκαετιών, δηλαδή την εμμονική τάση για αποδόμηση κάθε σταθερής αξίας που συνέχει μια κοινωνία. Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, η ιδεολογική ανατροπή που επιχειρείται από «ακροδεξιές» κυβερνήσεις είναι -στην καλύτερη- επιφανειακή και ανειλικρινής. Σίγουρα όμως καλύτερη από το τίποτα και σίγουρα καλύτερη από αυτό το ξέρασμα που ζήσαμε τα πολλά τελευταία χρόνια.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 12 Ιαν 2025, 12:30

Unique έγραψε:
12 Ιαν 2025, 11:55
Η γενίκευση που κάνεις βασίζεται σε παραδείγματα μειονοτήτων και οδηγεί σε ένα λανθασμένο συμπέρασμα. Στα μαθηματικά, υπάρχει η θεωρία που αναφέρει ότι "σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που τον επιβεβαιώνουν". \

Το γεγονός λοιπόν ότι σε ορισμένες κοινωνίες παρατηρούνται διαφορετικές κοινωνικές νόρμες δεν αναιρεί ότι σε πολλές άλλες κοινωνίες οι διακρίσεις μεταξύ "ανδρικών" και "γυναικείων" δραστηριοτήτων παραμένουν ισχυρές.

Και γιατί να είναι το δικό μου συμπέρασμα λανθασμένο και όχι το δικό σου? Οι κοινωνίες που ο διαχωρισμος αντρικών και γυναικείων δραστηριοτήτων δεν είναι αυστηρός δεν είναι καθόλου λίγες και βρίσκονται στον ανεπτυγμένο κόσμο.Το γιατί στις υπόλοιπες υπάρχει ο διαχωρισμος μπορεί να εξηγηθεί απ πολιτιστικούς παράγοντες και όχι από βιολογικούς απαραίτητα.

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 12 Ιαν 2025, 12:47

12 Ιαν 2025, 12:30
Unique έγραψε:
12 Ιαν 2025, 11:55

Και γιατί να είναι το δικό μου συμπέρασμα λανθασμένο και όχι το δικό σου? Οι κοινωνίες που ο διαχωρισμος αντρικών και γυναικείων δραστηριοτήτων δεν είναι αυστηρός δεν είναι καθόλου λίγες και βρίσκονται στον ανεπτυγμένο κόσμο.Το γιατί στις υπόλοιπες υπάρχει ο διαχωρισμος μπορεί να εξηγηθεί απ πολιτιστικούς παράγοντες και όχι από βιολογικούς απαραίτητα.
Γιατί η δική μου βασίζεται στην πλειοψηφία και η δική σου σε εξαιρέσεις του κανόνα.

Η δική μου θέση στηρίζεται σε θεμελιώδεις βιολογικούς παράγοντες που διαμορφώνουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Ο διαχωρισμός μεταξύ "ανδρικών" και "γυναικείων" δραστηριοτήτων δεν είναι τυχαίος ούτε αποκλειστικά κοινωνικά κατασκευασμένος, αλλά βασίζεται σε βιολογικές διαφορές που επηρεάζουν τις προτιμήσεις και τις ικανότητες των φύλων.

Ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες κοινωνίες, όπου οι κοινωνικές νόρμες είναι πιο ευέλικτες, οι βιολογικές προδιαθέσεις συνεχίζουν να επηρεάζουν τις επιλογές των ατόμων. Αυτό εξηγεί γιατί, ακόμα και όταν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες, οι άνδρες και οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν διαφορετικές δραστηριότητες ή επαγγελματικούς τομείς.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 12 Ιαν 2025, 12:48

ik_90 έγραψε:
12 Ιαν 2025, 12:27
Αν θέλει κάποιος να βγάλει συμπέρασμα για το κατά πόσο οι ρόλοι των φύλων είναι όντως απόρροια των βιολογικών τους χαρακτηριστικών, δεν έχει παρά να παρατηρήσει το ότι, στις δυτικές κοινωνίες που καθίσταται σαν νόρμα πια η έννοια του κοινωνικού φύλου και επιχειρείται αμφότερα τα φύλα να κάνουν τα πάντα, έχει διαλυθεί ο θεσμός της οικογένειας και τα διαζύγια είναι στον Θεό, ενώ ενισχύεται συνεχώς και η αντιπαλότητα μεταξύ των φύλων. Θεωρώ ότι η εξίσωση των φύλων δεν είναι παρά μία ανωμαλία και οπωσδήποτε αφύσικη, αποτελεί δε έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της αποδόμησης των δυτικών κοινωνιών.

Φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο στο φύλο. Οι ακραία φιλελεύθερες απόψεις του στιλ «μόνο το άτομο και η βίωση της πραγματικότητας από το ίδιο έχει σημασία» συνδυάστηκαν με νεομαρξιστικές και αυτό το κοκτέιλ μαλακίας οδήγησε στο κυρίαρχο αφήγημα των τελευταίων δεκαετιών, δηλαδή την εμμονική τάση για αποδόμηση κάθε σταθερής αξίας που συνέχει μια κοινωνία. Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, η ιδεολογική ανατροπή που επιχειρείται από «ακροδεξιές» κυβερνήσεις είναι -στην καλύτερη- επιφανειακή και ανειλικρινής. Σίγουρα όμως καλύτερη από το τίποτα και σίγουρα καλύτερη από αυτό το ξέρασμα που ζήσαμε τα πολλά τελευταία χρόνια.
Based facts.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 » 12 Ιαν 2025, 12:52

Unique έγραψε:
12 Ιαν 2025, 12:48
Based facts.
Το θέμα είναι, αγαπητέ, να γίνουν πράγματα στην πράξη και να μην μείνουμε μόνο στα επικοινωνιακά. Οκ, λατρεία ο πορτοκαλί βασιλιάς, αλλά εδώ το κακό έχει ριζώσει. Πανεπιστήμια και λοιποί φορείς, που διαδραματίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο στη συλλογική σκέψη θέλουν γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή (μεταφορικά το τελευταίο).
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών