nik_killthemall έγραψε: ↑03 Φεβ 2025, 09:10
Μαν ο μαθηματικος σας τυπος, προϋποθετει ότι το αν και ποσες οι στήλες εμφανίζονται πολλαπλά είναι κρυφό στον παρατηρητή ! Αυτό μαθηματικώς οδηγεί στην ανεξαρτησία της καθε στήλης που οδηγεί με τη σειρά του στον μαθηματικό σας τύπο !
Ποιον παρατηρητή; Σοβαρά τώρα;
nik_killthemall έγραψε: ↑03 Φεβ 2025, 09:10
Από τη στιγμή όμως που ο καθε παρατηρητής γνωρίζει πως κάθε παίχτης μπορεί να παίξει πανω απο 1 στήλη, αυτόματα στον παρατηρητή
είναι ορατό ότι ο κάθε παίχτης ΔΕΝ υπαρχει περίπτωση να παίξει ΙΔΙΕΣ στηλες 2,3,4, ν ΙΔΙΕΣ στηλες, αρα χαθηκε η ανεξαρτησια, οπότε χαθηκε η ισχυς του μαθηματικου σας τυπου !
Δεν τέθηκε ποτέ απαγόρευση στους παίκτες να παίξουν παραπάνω από μία στήλες. Ο μαθηματικός τύπος δεν τη χρειάζεται, γιατί αναφέρεται στις παιγμένες στήλες που συγκεντρώνονται στον διοργανωτή, σε κάθε παιχνίδι.
Η ανεξαρτησία (των παικτών) σημαίνει ότι το τι θα παίξει ένας παίκτης δεν εξαρτάται από τι θα παίξουν οι υπόλοιποι. Και επειδή δεν ασχολήθηκα με παίκτες, αλλά με παιγμένες στήλες που υποβλήθηκαν από αυτούς και συγκεντρώθηκαν στο διοργανωτή, η ανεξαρτησία (των συγκεντρωμένων στηλών) σημαίνει ότι μία στήλη δεν εξαρτάται από όλες τις υπόλοιπες.
Μπορώ να καταλάβω ότι μπορεί να συμβεί στις δικές του στήλες, που έχει υποβάλει κάποιος παίκτης, να μην έχουν προκύψει με ανεξάρτητο τρόπο μέσα του, αλλά έχουν με κάποιο σκεπτικό μια δική τους αλληλεξάρτηση. Δεν αλλάζει όμως την τοποθέτησή μου για το πώς μπορεί να συμπεριφέρεται κάθε παίκτης:
Ανίκητος @ Τα τυχερά παιχνίδια είναι στημένα
Η ανεξαρτησία πρακτικά σημαίνει ότι κάθε ένας τρόπος, από όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συγκεντρωθούν οι στήλες των παικτών, αποτελούν απλά ενδεχόμενα. Εσύ αποκλείεις κάποιους τρόπους, δίνοντας μηδενική πιθανότητα σε συγκεκριμένα απλά ενδεχόμενα, το πλήθος των οποίων είναι, όπως έχεις πει, "δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων". Είναι λίγα.
Σε σχέση δηλαδή με τους δυνατούς τρόπους που μπορούν να συγκεντρωθούν οι παιγμένες στήλες στο διοργανωτή, δεν είναι αρκετά. Βρες πιο πολυπληθή ενδεχόμενα που να "σπάνε" πιο συστηματικά την ανεξαρτησία. Εκ των πραγμάτων αυτά θα αποκαλύπτουν περισσότερη πληροφορία για το πώς παίχθηκαν οι στήλες, που θα μεταβάλλει τον υπολογισμό της πιθανότητας του νικητή, δηλαδή δεν θα ισχύει ο μαθηματικός τύπος των αντιπαθών συνομιλητών σου.
Με άλλα λόγια, ο μαθηματικός τύπος ισχύει όχι γιατί τον επέλεξαν οι συνομιλητές σου, αλλά από τον τρόπο που διεξάγεται το παιχνίδι και ειδικότερα στο τι πληροφορία (πρέπει να) γίνεται γνωστή.
nik_killthemall έγραψε: ↑03 Φεβ 2025, 09:10
Δωσε βαση :
Αν λοιπον στις 5 εκ στηλες οι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ παιχτες ειναι 3 εκ, τοτε αυτοματα ο τυπος υπολογισμου σας για την πιθανοτητα ΜΗ νικητη γινεται
(1-(1/24.435.180))^3000000)
ΚΑΙ ΟΧΙ (1-(1/24.435.180))^5000000), γιατι αυτοματα γνωριζουμε ως παρατηρητες, πως ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση καποιος απο τους 3 εκ παιχτες να παιξει ιδια στηλη με τον εαυτο του !
το πρωτο δινει πιθανοτητα 88,44% να μην υπαρξει νικητης και το δευτερο που ισχυριζοσασταν ως τωρα δινει πιθανοτητα 81,5% να μην υπαρξει νικητης !
Αυτη ειναι μεγαλη διαφορα !
Σε τι να δώσω βάση; Σε ένα συγκεκριμένο ενδεχόμενο που έχω υπολογίσει ότι συμβαίνει με πιθανότητα
1 / (24435180)^2999999, να μην ισχύσει ο μαθηματικός τύπος;
Προφανώς αυτό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο αποκαλύπτει την πληροφορία για το πώς παίχτηκαν οι στήλες, οπότε αλλάζει άρδην αυτά που ξέρουμε προκειμένου να υπολογίσουμε την πιθανότητα νικητή, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο τόσο πιθανό να συμβεί, όσο η υπολογισμένη μηδαμινή πιθανότητα
1 / (24435180)^2999999
Για ποιο λόγο λοιπόν να εγκαταλείψω τον μαθηματικό τύπο, για ένα απίθανο ενδεχόμενο που θα αλλάξει άρδην τις πιθανότητες του επόμενου πειράματος τύχης, όπως το σκέφτεσαι;
nik_killthemall έγραψε: ↑03 Φεβ 2025, 09:10
Με λιγα λογια μαν, η δυνατοτητα καθε παικτης να παιζει πανω απο μια στηλη ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ που μεχρι τωρα γνωριζατε "ποσες στηλες παιχτηκαν" !
Η μία πληροφορία που μας γίνεται διαθέσιμη από τον διοργανωτή (πόσες στήλες παίχθηκαν) για να μην πιθανολογούμε και με αυτή σε κάθε παιχνίδι, χάνεται επειδή κάποιος παίκτης έπαιξε πάνω από μια στήλη;;
nik_killthemall έγραψε: ↑03 Φεβ 2025, 09:10
Στον τυπο σας δεν χρειαζεστε τις στηλες που παιχτηκαν αλλα ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ παιχτες που επαιξαν, που αυτο ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ αρα δεν μπορει να εφαρμοστει ο τυπος σας.
Προφανως λογω γκουγκλ γνωσης ο προφεσορος που εφερε τον τυπο στο νημα
δεν γνωριζε οτι ο τυπος αυτος δουλευει με ανεξαρτητα παιξιματα απο διαφορετικους παιχτες !
Εδώ το γυρνάς στο κλαψούρισμα.
Ο μαθηματικός τύπος μια χαρά εφαρμόζεται δεδομένων των πληροφοριών που υπάρχουν στο κάθε παιχνίδι τζόκερ.
Το να εκτοξεύεις ένα απίθανο ενδεχόμενο όπου, επειδή αποκαλύπτει περισσότερη πληροφορία για το συγκεκριμένο παιχνίδι, επηρεάζει σημαντικά την πιθανότητα για τον νικητή, δεν αλλάζει την ανάγκη του μαθηματικού τύπου, για τις αναρίθμητες υπόλοιπες περιπτώσεις που δεν υπάρχει περισσότερη πληροφορία.