hellegennes έγραψε: ↑30 Δεκ 2022, 23:29
Αρίστος έγραψε: ↑30 Δεκ 2022, 17:00
Σε καθε περιπτωση εγω εμπιστευομαι περισσοτερο πιχι τον καθηγητη Φωσκολο της λιστας απο τη Γκρετα που πλασαρατε εσεις η αυτο τον απεριγραπτο Αλ Γκορ που εγραψε για την υπερθερμανση του πλανητη.

Δεν σου ζήτησε κανείς να εμπιστευτείς την Γκρέτα και τον Αλ Γκορ. Μπορείς να εμπιστευτείς τους δεκάδες εθνικούς οργανισμούς που συλλέγουν κλιματικά δεδομένα.
Αρίστος έγραψε: ↑30 Δεκ 2022, 17:18
Ανεβαζω κι αυτο το αρθρο προς συζητηση και προβληματισμο βασισμενο σε περυσινη μελετη που αποενοχοποιει πληρως το διοξειδιο του ανθρακος για την κλιματικη αλλαγη.
Μελέτη: Μύθος ότι το διοξείδιο του άνθρακα προκαλεί κλιματική αλλαγή – Οι υψηλές θερμοκρασίες οφείλονται στον… ήλιο
Δεν χρειάζεται καν να διαβάσει κανείς το σκουπιδοάρθρο. Η ηλιακή δραστηριότητα δεν θα μπορούσε με τίποτα να είναι υπεύθυνη για υψηλές θερμοκρασίες, η εκπεμπόμενη ενέργεια είναι αηδιαστικά σταθερή στον χρόνο, αλλά ακόμη περισσότερο γιατί ο Ήλιος διανύει εδώ και χρόνια περίοδο μειωμένης δραστηριότητας. Όχι βέβαια σε βαθμό που θα μπορούσε να επηρεάσει το κλίμα, αλλά η συσχέτιση είναι αντίστροφη.

Αν και δεν τα πολυγνωριζω αυτα τα θεματακια εχω κι εγω τις αποριες μου σχετικα με αυτα.
Oi πετρελαιοκινητηρες και οι βενζινοκινητηρες αργα η γρηγορα θα περασουν στην ιστορια οχι μονο γιατι προκαλουν
την ρυπανση με το CO2 που ευθυνεται για την ολεθρια κλιματικη αλλαγη που απειλει την ζωη πανω στην γη αλλα και γιατι
προφανως δεν ειναι ανεξαντλητα αποθεματα των υδρογονανθρακων.
Βεβαια υπαρχουν και οι ερευνες στο Αιγαιο για υδρογονανθρακες και οι τυροπιταδες εδω μεσα καμαρωνουν σαν γυφτικα
σκερπανια για την αναδειξη της Ελλαδος σε ισχυρο γεωστρατιγικο πολο και ολοι εμεις οι ελληνιαρηδες θα τρωμε με
χρυσα κουταλια.
Πραγματικα ομως αφου το CO2 ειναι αποδεδειγμενα ολεθριο και απειλει την ζωη πανω στη γη ποιος ειναι ο σκοπος των ερευνων
αυτων και για ποσα χρονια προτιθενται να τα εκμεταλλευτουν;
Φανταζομαι βεβαια οτι το αυτιστικο καθυστερημενο η Θουρενμπεργκ στο ακουσμα της ειδησης θα ειχε φρουμαξει απο
την λυσσα της και θα παθαινε νευρικο κλονισμο και φυσικα ο ψυχιατρος που την παρακολουθει θα την ταϊζε τα κοκκινογραμμα
χαπακια με την σεσουλα.
Ιδου το ερωτημα λοιπον με την Θουρενμπεργκ η με τους ελ τυροπιταδες;