Ωραία είναι στον Αχέροντα
Έχεις πάει;
Ναι. Δεν αναφέρομαι σε μέρη που δεν ξέρω.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑25 Αύγ 2023, 11:19Ωραία είναι στον Αχέροντα
Έχεις πάει;
Μπράβο καλά κάνεις
Δεν ξέρω αν είναι ιερό μέρος αλλά ένα γκόθικ στοιχείο, το' χει.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑25 Αύγ 2023, 11:22Μπράβο καλά κάνεις
Εγώ εχω να πάω πολλά χρόνια
Ιερό μέρος
Μεβαλες στο τρυπάκι τώρα να κανονίσω να πάω ξανα
Εξαρτάται. Εγώ είχα καλές σχέσεις με τον πατέρα μου επειδή με αντιμετώπιζε άφυλα. Ποτέ δεν μου είπε "τα αγοράκια πρέπει να κάνουν αυτό και τα κοριτσάκια εκείνο".
Αν θέλεις διαβάσε το...
Ναι αλλά τα νεκρομαντεια δεν ήταν οι συνήθεις ιεροί τόποι...Άσχετα αν στο τέλος κατάντησαν όπως οι ψεύτο θίασοι κλπΝετο Γκουερινο έγραψε: ↑25 Αύγ 2023, 11:19Ωραία είναι στον Αχέροντα
Έχεις πάει;
Τα έθεσε η κοινωνία όταν ήσουν μικρός ακόμη σε κούνια...student έγραψε: ↑25 Αύγ 2023, 00:43Με τα δικά μου υποκειμενικά δεδομένα.ksk έγραψε: ↑24 Αύγ 2023, 22:39Με τι δεδομένα μάχεσαι με το εγώ σου;student έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 17:46, εντελώς άλλης θεώρησης... προφανώς.
Προσωπικά προσπαθώ να μην είμαι σε ανταγωνισμό με κανένα εσύ. Πόσο μάλλον σε αδυσώπητο ανταγωνισμό...
κι ας μην τα καταφέρνω πάντα λόγω του εγώ...έχω κάνει πρόοδο μεγαλώνοντας.
Συνοπτικά προσπαθώ απλά να ζήσω σωφρόνως και δικαίως και ευσεβώς εν τω νυν αιώνι...μαχόμενος σταθερά με το εγώ.
Ποιος σου βάζει τα κριτήρια και για ποιον;
Τα δε κριτήρια τα θέτω επίσης εγώ για εμένα. Κατ επιλογή.
Δεν γουστάρω στην τελική να είμαι εγωιστής. Τόσο απλό. Και γενικά σιχαίνομαι τους εγωιστές. Γιατί να είναι δύσκολο να γίνει αυτό αντιληπτό?
Δεν γουστάρω να θεωρώ τον εαυτό μου πιο σημαντικό από κάποιον άλλον άνθρωπο. Είτε για τα λεφτά μου, τη μόρφωσή μου, την καταγωγή μου, το iq μου, τον κοινωνικό μου κύκλο, τις άκρες μου, τα επιτεύγματά μου. Δεν γουστάρω να έχει η πάρτη μου κάποια προτεραιότητα ή ειδική συμπεριφορά γιατί και καλά είμαι κάτι ανώτερο από τον άλλον για τον όποιο λόγο. Δεν φιλώ τη δόξα, δεν φιλώ το χρήμα, δεν με απασχολεί πόση δόξα έχει ο δίπλα ή πόσο χρήμα...καλά νά ναι να τα χαίρεται. Νά κάποια από τα δεδομένα και τα κριτήρια που θέτω.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις. Αν και άπαξ και κάποιος λειτουργεί με βασικό γνώμονα τον αδυσώπητο ανταγωνισμό με το κάθε διπλανό ή μακρινό εσύ της κοινωνίας, είναι αναμενόμενο να μην βγάζει κάποιο νόημα η μάχη κάποιου άλλου με το εγώ.
Πως να μάχεται κανείς το εγώ του όταν η επικέντρωση είναι στη μάχη του εγώ του με το εσύ του δίπλα. Το αντίθετο μάλλον αναμένεται. Να ταίζει και να χτίζει το εγώ του ώστε να είναι και αποτελεσματικότερος στην αδυσώπητη μάχη του με το αντίπαλο εσύ.
Για να αποδείξει τελικά τί? Πόσο περισσότερο ο ίδιος μετράει έναντι των άλλων? Άντε και το απέδειξε και τους κατατρόπωσε όλους. Και τί πέτυχε στην τελική? Έφτασε στο μέγιστο της ματαιοδοξίας? Και άρα είναι άξιος να ενωθεί με το Ν?
Ξεκαθαρίσαμε όμως εξ αρχής. Είμαστε εντελώς άλλης θεώρησης. Οπότε, καθείς τη στενή ή πλατιά οδό που επέλεξε και... καλό δρόμο να χουμε
Κοιτα κατά βάθος δεν μπορεί να υπάρξει ένωση με το Εν παρά μόνο όταν περάσουμε από το ξεκαθάρισμα των υλαιων.
Η λογική και η φαντασία είναι κάτι σαν το γιν και το γιαν. Το δεξί και αριστερό ημισφαίριο που αναφέρεις. Πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά. Ας πούμε ότι η φαντασία είναι το υγρό και η λογική το πύρινο ή στεγνό στοιχείο, σε μια συνεχή εναλλαγή ισορροπίας.ksk έγραψε: ↑25 Αύγ 2023, 14:31Αν θέλεις διαβάσε το...
Και όσο καλλιεργείται η λογική τόσο ημερεύει η φαντασία αλλά και άλλες ιδιότητες της...
Συμβαίνει στα παιδιά π.χ
Σε ορισμένους που υπάρχει μη επικοινωνία των ημισφαιρίων και κυριαρχεί η λογική δημιουργούνται διαταραχές και σύνδρομα.
https://www.psychologyforus.gr/psycholo ... pleyrivsh/
Η αρχική μου ένσταση ήταν ότι η λογική είναι ευθέως αναλογη με την φαντασία.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑25 Αύγ 2023, 14:58Η λογική και η φαντασία είναι κάτι σαν το γιν και το γιαν. Το δεξί και αριστερό ημισφαίριο που αναφέρεις. Πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά. Ας πούμε ότι η φαντασία είναι το υγρό και η λογική το πύρινο ή στεγνό στοιχείο, σε μια συνεχή εναλλαγή ισορροπίας.ksk έγραψε: ↑25 Αύγ 2023, 14:31Αν θέλεις διαβάσε το...
Και όσο καλλιεργείται η λογική τόσο ημερεύει η φαντασία αλλά και άλλες ιδιότητες της...
Συμβαίνει στα παιδιά π.χ
Σε ορισμένους που υπάρχει μη επικοινωνία των ημισφαιρίων και κυριαρχεί η λογική δημιουργούνται διαταραχές και σύνδρομα.
https://www.psychologyforus.gr/psycholo ... pleyrivsh/
Το ζητούμενο όμως είναι η επικοινωνία με τα αντίστοιχα ημισφαίρια των παιδιών. Και τα μικρά παιδιά προσεγγίζονται με το αριστερό ημισφαίριο, μέσω του υγρού στοιχείου. Μετά είναι πιο εύκολο το ημέρωμα/έλεγχος της φαντασίας.